0

Всичко 0,00 лв

 x 

Последно добавени продукти

  1. Количката е празна

Най-нови в блога

Решението за закупуване или продажба на земеделска земя е многопластово, с няколко аспекта, които трябва да се обмислят преди

Разполагате със стара кола, която искате да продадете по изгоден начин, сигурно, лесно и бързо? Е, вече е помислено

Закупуването на употребявана кола може да бъде добър вариант, когато човек търси качествено превозно средство без по-високата цена. ВъпрекиРешението за закупуване или продажба на земеделска земя е многопластово, с няколко аспекта, които трябва да се обмислят преди да решите дали да пуснете имота на пазара или да направите крачка и да го закупите. Разбира се, винаги е най-добре да се доверите на партньор за изкупуване на земеделска земя, който да ви напътства и да ви даде най-точна и ясна преценка, но все пак преди да стигнете до решение за сделка, трябва да обмислите финансовата част.

Лихвените проценти могат да повлияят на цената на земята


Лихвените проценти могат да повлияят на цената на земята – по-ниските лихвени проценти означават по-ниски общи разходи за земята. Лихвените проценти и фокусираният ясен бизнес подход са два важни елемента, които трябва да вземете, когато решавате дали да купувате или продавате земеделска земя. Лихвата може да повлияе на цената на земята – по-ниската такава означава по-ниски общи разходи за земята. За купувача това може да означава увеличение на бюджета. От гледна точка на продавача ниските лихвени проценти имат и друга роля, като помагат да се вземе решение за най-доброто време за продажба. Продавачите трябва да обмислят какво ще направят с парите от продажбата на земя и как ще бъдат реинвестирани.

Имайте план за парите


„Ако ще взема тези пари от земята, къде ще ги сложа? Ако ги вложа в подобен тип инвестиция с нисък риск, каква ще бъде нормата на възвръщаемост?”
Правилното бизнес решение също е от решаващо значение при обмислянето защо земята трябва да бъде закупена. Купуването на земя, която преди е била собственост на семейството, защото е стар „семеен“ парцел или защото носи спомени, са емоционални решения и не винаги са оправдани. Уверете се, че разбирате и икономиката на една подобна сделка, както и всички други разходи, свързани с нея - в случай, че има инвестиционни възможности, които предлагат прилична възвръщаемост, дали не носи много повече рискове, отколкото бихте имали само с притежаването на земеделска земя?

Разполагате със стара кола, която искате да продадете по изгоден начин, сигурно, лесно и бързо? Е, вече е помислено и за вашата ситуация!

В последните години наблюдаваме тенденцията автомобилите да заемат все по-голяма част от ежедневието ни, като броят им нараства умопомрачително, с изключително високи темпове. Задръстванията стават все по-свирепи, а трафикът - изключително ожесточен и времеемък.

Употребата на коли нараства, като към днешна дата почти всеки правоспособен член на домакинството разполага със свое лично возило. Всичко това може да бъде окачествено като предпоставки за по-ускорения им оборот и по-бърза амортизация, водещи до чести смени и покупко-продажби. Следователно, вероятността рано или късно да се окажем въвлечени в такава, съвсем не е за подценяване. Как обаче се предполага да подходим, ако нямаме предходен опит или познания в този икономически сектор?

Ние лично бихме предпочели да изберем да разчитаме на специализирана фирма за изкупуване на автомобили . Ще попитате какви предимства ни носи това пред възможността сами да подберем лично и внимателно купувача на нашето любимо старо возило?

Ето нашите резюмирани мотиви:

Фирмите са тясно специализирани в осъществяването на покупко-продажби и имат богат опит, от който може да се възползвате;

Комуникацията обикновено се осъществява лесно и бързо, без усложнения и формалности - само с телефонен разговор или попълване на онлайн форма;

Ще ви се предложи справедлива пазарна цена;

Избягвате плащането на високи комисионни към агенти;

Спестявате лично време, оставяйки професионалисти да се ангажират с досадните подробности вместо вас;

Цялостният процес е изключително прозрачен, като критериите за оценка на колата са предварително ясно дефинирани.

Накратко казано, вярваме, че в живота съществуват приоритети и съвсем не е необходимо да разбираме в детайли от всичко. Алтернативната цена на времето е висока, затова нека инвестираме усилията си мъдро. Просто трябва да се научим да делегираме на квалифицирани за целта професионалисти, които да свършат тежката работа вместо нас.

Закупуването на употребявана кола може да бъде добър вариант, когато човек търси качествено превозно средство без по-високата цена. Въпреки че употребяваният автомобил може да бъде разумен вариант, купувачите трябва да направят интелигентен избор и са намерят професионалист, който да направи проверка на кола преди покупка. Но в желанието си да купи по – бързо харесаната кола, купувачът често допуска редица грешки и прави значителни пропуски.

Предшестващо пробното шофиране

Много от купувачите на употребявани автомобили не правят тест на автомобила, преди да го купят. От друга страна, много хора споделят, че тествайки колата, установяват, че това не е тяхната и това спира процеса на покупка.

Експерти дори съветват, когато се търсят употребявани автомобили, да се тестват няколко, преди да се вземе решение за покупка. Това предпазва от разочарование купувача и също така гарантира, че колата работи правилно.

Не дават за проверка колата от механик

Докато много хора тестват автомобили преди да купуват, малко дават автомобила на механик, за да го провери, преди да финализират сделката. Дори ако трябва сами да платят за проверката, това може да спести много пари в дългосрочен план.

Не преговарят

Ако се купува употребяван автомобил от автокъща, възможността за преговори може да е малко ограничена. Когато става въпрос за частно лице обаче, тук гъвкавостта е важна. Освен това е добре купувачът да има аргументи, защо настоява за по-ниска цена и да направи предварително проучване за средните цени на сходни модели автомобили.

Купуват само по външния вид

Преди да започне да търси автомобил, е важно купувачът да прецени точно за какво му трябва. Ако е за голямо семейство, трябва да се търси голям автомобил с повече места и обемен багажник. Ако се града, може да малка и компактна кола, която да е маневрена и лесна за паркиране. Разбирайки първо какви са нужди, се намалява рискът от извършване на импулсна покупка въз основа на това, което искате, вместо това, от което се нуждаете.

Детската мода е известна със своите ярки цветове, весели щампи и удобни модели, с които дизайнерите внасят забавление и разнообразие в детското облекло. Новите колекции на водещите брандове не правят изключение, пренасяйки децата в света на приключенията, където всеки ден е вълшебен. Съвременните деца искат да изглеждат стилни и модерни, и сами да избират своите спортно-елегантни дрехи. Трудността на този избор се крие във факта, че родителите все още трябва да участват в съгласуването на този процес. Екипът на Kidsfashion.bg винаги се стреми да селектира най-важното, което всеки родител трябва да включи в своя шопинг лист, за да бъде този избор по-лесен.

Minnie Me


Гигантите сред детските марки този сезон решиха да придадат двойна доза усещане за свобода в облеклото и гардероба на малките. Модните дизайнери са опростили задачата на родителите. Когато чуем „детско облекло“, това, с което го свързвахме преди, са анимационни герои и много шарки. Днес обаче, модата за децата изглежда като тази на възрастните, но в мини версия. През новия сезон, малките ще станат малки копия на своите майки и татковци.

Kids Fashion

Палитрата на модерните цветове


Детската колекция през 2021 се откроява с цветни палитри, ярки нюанси и земни тонове, вдъхновени от устойчивите багрила:

- Корали
- Небесно синьо
- Слънчево жълто
- Мента
- Пъпеш
- Праскова
- Карамфил
- Ръжда и др.

Колористите определят червеното като един от най-популярните цветове за сезона – във всичките му нюанси от алено до бордо. Включен е не само в гардероба на момичетата, но и в този на момчетата. Нюансът символизира прераждането и неконтролируемия дух, който е характерен за малките. Дизайнерите също са се фокусирали върху детско облекло, включващо разнообразие... и унисекс – изтриват границите между цветовете на моделите за момичета и за момчета. Това е концепция, която стана модерна почти във всяка област.

Kids Fashion

Денимът


Това е най-търсената и най-често срещаната тенденция при малки и големи. Денимът е факт вече повече от 30 години. Дънките станаха популярни, благодарение на своята практичност и удобство. Сега, всеки от нас притежава поне един чифт летни или есенни дънки, дънково яке или риза. Абсолютно всяко облекло може да изглежда страхотно в този материал. През новия сезон, дизайнерите създадоха креативни решения за момичешки рокли и гащеризони, добавяйки прости, но същевременно стилни и практични детайли с деним.

Kids Fashion

Детските брандове тази година разделят гардероба на децата на две групи: супер casual vs. спортно-елегантно облекло. Всеки стил има свое предназначение. Спортното облекло в детската мода през 2021 е със свободна кройка, която не пречи на движението. Цялостният външен вид донякъде е небрежен, но с правилно подбраните модели.

В гардероба на подрастващите момчета задължително трябва да присъстват няколко must have продукта: дънки, тениски с щампи, блузи, суичъри и класическата риза, която съчетаваме умно, според времето и повода. Цветовете и шарките върху момчешките дрехи изглеждат особено интересни и приключенски. В тренд 2021 присъстват предимно изображенията на животни, геометрични фигури и различни надписи.

Kids Fashion

Модерни, но трайни


Модата е забавна! Но що се отнася до бебетата, тъканите на дрехите, с които обличаме най-малките, понякога имат значение повече от всичко друго. Това е така, защото кожата им е няколко пъти по-тънка и нежна, спрямо нашата. Новите тенденции ще съчетаят безпроблемно стила и комфорта. Бебешките дрехи се нуждаят от дишащи материи. Облеклото за бебетата ни осигурява избор от актуални и маркови дрехи, аксесоари и обувки, които отговарят на всеки сезон, който наближава. Освен елегантни обаче, е важно в бебешкото облекло да присъства и устойчивата мода, под формата на органичен памук, рециклирани влакна и REPREVE (полиестерно влакно, съставено от рециклирани пластмасови бутилки).

Децата ще бъдат деца!


Тенденцията, която не излиза от мода – да позволим на малките да изразят себе си чрез богатия избор на детско облекло, аксесоари, и обувки, които са толкова практични, функционални, колкото и тренди!

Карането на колело е чудесно занимание, което не просто развива двигателните ни способности, но се грижи и за доброто ни настроение. То се причислява към съвременните спортове, като може както да се практикува целогодишно, така и да намери състезателно проявление.

Онези, които с удоволствие използвате велосипеда си, и нямат нищо против да ходят с него дори и на работа, трябва да се замислят за това дали притежават оптималния модел. Колкото до детските колела - при тях е от още по-голямо значение комфортът и сигурността да са налице.

Как да изберем детски велосипед

Изборът на детско колело е сред най-вълнуващите моменти за малчуганите. Те нямат търпение да се сдобият с нов или дори първи велосипед, като в случая родителите трябва да проявят висока отговорност към тази покупка. Предвид природата на децата, е задължително да се уверим, че той е достатъчно надежден, за да не създава предпоставки за лошо падане и прочее.

Помислете добре кой модел би бил идеалният за детето Ви и едва след това купувайте. Съобразете се с някои основни положения при избора на подобен вид стока:

Възраст и пол на детето;

Ръст и килограми;

Условия, в които ще се кара велосипедът;

Цолове на гумите (12,16, 20, 24);

Необходими ли са помощни колела;

Със скорости или без скорости искате да е колелото;

Финансови възможности.

Проучете много добре пазара, за да разберете какви детски велосипеди има налице. Изберете модел с оптимални размери.

Как да изберем правилния размер

Основно правило при избора на детски колела е да се съобразите напълно с годините, ръста и килограмите на малчугана. Нека тези три неща Ви водят в необятния свят от стоки, за да бъдете по-конкретни при излагането на изискванията си. Някои деца предпочитат 24-цолови колела, въпреки малката им възраст, но поради богатия им опит с колела, те се справят успешно и с по-обемистите модели. И обратното.

Съществуват общоприети правила при избора на детски велосипед, които гласят следното:

От 2 до 4 г. - 12 цола;

От 4 до 7 г. - 16 цола;

От 7 до 10 г. - 20 цола;

От 10 до 12 г. - 24 цола.

Добре е да се придържате към тези цифри, но се съобразете и с индивидуалните особености на детето. Най-важното е то да се чувства удобно, докато кара колелото си, също както и да се гордее с неговата визия. Купете го от магазин Decathlon.

Какви аксесоари е препоръчително да закупим.

Аксесоарите при велосипедистите са строго задължителни, особено ако се касае за дете в невръстна възраст. Каска, ръкавици и сигнализиращи светлини - всичко това ще допринесе за неговата сигурност по време на каране. Вземете пълен набор детски аксесоари за велосипед и бъдете спокойни за безопасността на малчугана.

Pupi - Kids Fashion